דגים טריים

מתוך shopia מדריך קניות שיתופי

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אתם נמצאים בדף ויקי של shopia – מיזם לשיתוף מידע צרכני ומודיעין לקראת קנייה.

אתם מוזמנים לערוך את הדף ולהוסיף בו מידע. לפרטים נוספים ראו עמוד ראשי לעורכים.

כמה עולים דגים טריים?

תכולה ממחיר עד מחיר הערה
קרפיון 25 30
אמנון, בורי 30 35
דגי בריכות מים מלוחים: מוסר , דניס, לברק, בס, פורל, ברבוניות 60 80
סלמון 68 75
דגי ים: פארידה, מוסר ים 90 105
לוקוס ים 95 130


  • הדגים נמכרים לפי גדלים - M, L, XL - בדרך כלל שהדג גדול יותר הוא יקר מעט יותר. הסיבה היא שבדג גדול יותר אחוז הבשר יחסית לראש ולעצמות הוא גדול יותר.
  • המחירים משתנים מיום ליום. טווח השינוי גדול יותר מאשר בבשר בקר ועוף, אבל פחות רחב מאשר בירקות ופירות.
  • אחוז הבשר בדג הוא כ-50% מהמשקל. דג כמו מוסר או דניס שוקל בממוצע 400 גרם ברוטו, כך שמשקל הבשר נטו הוא כ-200 גרם - מנה מתאימה לסועד יחיד.
  • לאחר הקנייה, ניתן לבקש מהמוכר לנקות את הדג, כלומר להכין אותו לטיגון או אפייה כשהוא שלם, או לפלט אותו - כלומר להוציא ממנו נתחי בשר נקיים (כמעט) ללא עצמות. המחיר לדגים טריים משולם לפי משקלם לפני הניקוי או הפילוט.
  • מחיר מנה אישית של דג טרי הוא כ- 25 ש"ח.

סוגי הדגים

  • פורל, אמנון (מושט) וקרפיון הם דגי בריכות מים מתוקים. הפורל עשיר יחסית באומגה 3. שאר דגי המים המתוקים אינם עשירים טבעית באומגה 3.
  • הפארידה והלוקוס הם דגי ים (גדלים באופן טבעי בים התיכון) ומכאן מחירם הגבוה. כמו כן אלה דגים גדולים יותר מדגי הבריכה, ואחוז הבשר בהם יחסית לראש והעצמות גבוה יחסית.
  • אומגה 3 הוא חומצת שומן בלתי רווי שיש לה השפעות בריאותיות חיוביות.
  • מוסר, בס, לברק, דניס (צ'יפורה), מגודלים בישראל בדרך כלל בבריכות מים מלוחים. חלק מדגי הבריכה מוזנים בחומצת אומגה 3 המגדילה את אחוז החומר הזה בבשרם בצורה מלאכותית.
  • דגי המוסר והלברק, שמקורם בים, קיימים גם בים התיכון, לחנויות הדגים והמסעדות הם מגיעים בדרך כלל בגידול מבוקר בבריכות מלוחים, ואם הם מגיעים מהים הפתוח, מחירם גבוה יותר.
  • הבורי הוא דג ים במקורו, שמגודל הן בבריכות מים ומלוחים והן בכינרת, שאוכלסה בדג זה באופן מלאכותי (אם כי הבורי אינו יכול להתרבות במים מתוקים). הבורי מכיל אחוז גבוה יחסית של אומגה 3. הבורי הוא דג גדול יחסית, שמשקלו עשוי להגיע ל- 5 ק"ג.
  • הסלמון הוא הדג העשיר ביותר באומגה 3. הסלמון נולד ומתרבה במים מתוקים, בנהרות בקרבת הים, אך את רוב חייו מבלה בים, במים מלוחים. מקור הסלמון המשווק בארץ הוא בדרך כלל כלובי גידול בחופי צפון אירופה - בעיקר נורבגיה וסקוטלנד. בעבר נמצא שסלמון שמקורו בכלובי גידול בצפון אירופה הכיל כמות גדולה מהמותר של רעלן בשם PCB, אך משרד הבריאות קבע שאין בעיה בסלמון המשווק בישראל.

איזה דג הכי בריא?

מבין דגי הבריכות, דגי המים המלוחים נחשבים בריאים יותר, ובעיקר הפורל, העשיר באומגה 3. יחד עם זאת, דגי בריכה מוזנים באופן לא טבעי, ומי הבריכות לפעמים מוזהמים למדיי, ולכן דגי הים נחשבים הבריאים ביותר. דגי הים הנפוצים בישראל הם פרידה, מוסר יום ולוקוס ים. הסלמון הוא עשיר באומגה 3 ובריא, אבל הוא אינו מגודל בארץ ולכן בדרך כלל מקורר לזמן ארוך יחסית או קפוא, דבר שפוגע ביתרונות הבריאותיים שלו. דג נסיכת הנילוס נחשב הפחות בריא בין הדגים. בכל מקרה, עדיף אם אפשר לצרוך דגים טריים על דגים קפואים.


טיפים

  • טיפים לזיהוי דגים טריים: עיניים בולטות ולא שקועות, זימים אדומים ולא חומים, אלסטיות - כלומר נגיעה בדג לא תשאיר שקע (דבר שקשה לבדוק בדרך כלל).
  • קניתם דג טרי - אל תקפיאו אותו בבית. ניתן להחזיק דג טרי במקרר יום עד יומיים. אפשר לשים על הדג קרח, כדי שהטמפרטורה סביבו תהיה קרובה ל-0.

שמות הדגים באנגלית

  • קרפיום - Carp
  • פורל - Trout
  • לוקוס - Grouper
  • דניס/צ'יפורה – Sea Bream
  • סלמון/אלתית - Salmon
  • מוסר – Drum
  • ברבוניה – Red Mullet
  • לברק – Sea Bass
  • בורי – Grey Mullet
  • אמנון/מושט – Saint Peter

ראו גם

דגים קפואים, פירות ים, שימורי דגים

תגיות: דגים טריים מחירים | דגים למאכל | דגים טריים מחירון | דגים טריים מחיר | דגי ים מחיר

שאלות ותגובות

כל שאלה או תגובה למדריך הקניות השיתופי תקבל תשובה. אפשר לשאול שאלה אנונימית, ואפשר לבצע כניסה לאתר או להירשם. יש אפשרות רישום דרך פייסבוק - קליק אחד ואתם רשומים. הכל בחינם כמובן.

avatar

משתמש מזדמן

152 days ago
דירוג 0+-
איך הכי טוב לאכול דג מקרוני
avatar

Admin

100 days ago
דירוג 0+-
דג מקרוני כשמו כן הוא - דג דק וארוך. בדרך כלל מטגנים אותו, כמו ברבוניות. לפלט אותו קשה, כי יישארו רצועות בשר דקות מאוד. לכן מכמות של פילה מקרוני לפעמים מכינים קציצות. הדג זול יחסית לדג ים, כ-45 ש"ח לקילו, אבל יש לזכור שתכולת הבשר יחסית למשקל הכולל היא נמוכה. טעמו עדין ומיוחד.